Sidhuvudbild

Välkomna till Trubaduren i Kälvesta

Information från FIBERGRUPPEN

Som ni kanske märkt har Stadnätsbolaget varit i området och uppmanat oss att skriva på angående fiber via dom. Tillsaken hör att dom ljugit och sagt att allt är sanktionerat via Styrelsen, det är fel. Dom har arbetat på egen hand.
På Infomötet (7/11) som vi kallade alla 54 fastigheter kom det endast representanter från 23 fastigheter. Vi BESLUTADE på mötet att vi ska skaffa FIBER kollektivt (via föreningen), inte individuellt såsom Stadsnätsbolaget jobbar. Fibergruppen kommer nu att stoppa stadsnätsbolaget från att installera i vårt område. Efter detta jobbar fibergruppen vidare med att ta fram offerter från andra leverantörer.
Vi kommer sedan att kalla till ett extra möte, där ALLA bör vara med !!!!! Där kommer följande beslut att tas :

1, Beslut om Fiber eller inte ( Om majoriteten säger JA = 27 fastigheter eller mer) går vi vidare med punkt 2

2, Vilken fiber leverantör vi går vidare med

JA = Innebär att alla måste vara med och att vi släcker comhem nätet

I övrigt se dokumentet som medföljer ( som vi gick igenom på mötet)
klicka här : Fibermötet

-----------------------------------------------------------------------------------------

GRANNSAMVERKAN

Hej,
Nu är det sommar igen, det är många av oss som reser bort, vilket leder till att tjuven ser det som ett tillfälle att slå till i våra hus.
Den mesta effektiva lösningen till att stoppa tjuven och jaga bort denne från vårt område, är att arbeta med vår Grannsamverkan. Under fliken grannsamverkan finns något som heter grannlappen. Utnyttja gärna den nu under sommaren. För vi vill ju alla ha ett inbrottsfritt och tryggt område.
Vi kommer även, inom snaraste tid att sätta upp nya skyltar på våra gator, och visa tydligt vår gemensamma mål i föreningen.

Vänliga hälsningar Styrelsen

ÅRSMÖTE 6 APRIL 2016

I år hålls årsmötet den 6/4 kl 19.00 i Sörgårdsskolans lokaler( boka detta i Era kalendrar)
I år delar vi INTE ut kallelsen i pappersform, utan vi kommer att lägga ut kallelsen på intranätet, senast 2 veckor innan 6/4. Vi kommer att påminna er om årsmötet via en liten lapp i brevlådan.

Här kommer några axplock på vad vi kommer att ta upp:
- höjning kvartalsavgiften
- ny trappa till gata 2,s genomfart till tenoren mm

Nu har vi kallelsen tillgänglig, klicka bara på bilden nedan
(Obs att protokollet finns också under dokument på intranät sidan)

arsmote.jpg

Inf. ang Sophämtningen

Hej igen
Som ni kanske har märkt så har gata 1 och Gata 3 fått containrar bredvid våra sopkärl. Eftersom Sthlm vatten har problem med bottentömningar har dom alltså lagt ut dessa som reserv. Så vi kan alltså lägga våra sopor i dessa containrar. Det är lite av "kaos" och dålig information från Sthlm vatten i frågan. Vi får hoppas att dom kommer i kapp snart / Styrelsen

Info från styrelsen

Det var ett tag vi uppdaterade denna sida..........
Ni alla skall ha en GOD FORTSÄTTNING på 2016, fast det har ju inte börjat så bra

VÅRA SOPOR
Som ni alla ha märkt så har vi inte fått tömt på nära 3 veckor. Vi har varit i kontakt med Sthlm vatten ett flertal gånger. Dom har tydligen bytt leverantör och har stora problem med detta, detta har tagits upp på Radion P4 och det står också i "svenskan" om detta. Vi är inte dom enda som har problemet. Dom lovade att det hela skall vara åtgärdat till V3 ( nästa vecka) vi får verkligen hoppas att det åtgår till det normala från och med då. Under tiden får vi försöka stå ut med att exempelvis förvara soporna kallt, exempel garaget...mmNu har det hänt IGEN.. Inbrott på gata 1
Under natten mellan 6 och 7 januari bröt några personer upp ett fönster på husets baksida och tog sig in. Det finns tecken (spår i snön, observationer) som tyder på att de hade gått från hus till hus innan de bestämde sig. Tack vare en granne som upptäckte inbrottet strax före klockan 9 och att en familjemedlem fanns i närheten kunde polis vara på plats inom en ungefär halvtimma senare. Dagen därpå kom poliser och utförde en brottsplatsundersökning.
Tjuvarna använde två skruvmejslar – en bred (10 mm) och en något smalare. Det fanns fönsterlås, en bricka monterad på en i karmen inskruvad bult och som täckte både det stora fönstret och ventilationsfönstret. Vid brytningen brast yttre delen på fönsterbågan varefter fönstret kunde öppnas utan att gå sönder. Sov-, bad- och arbetsrum genomsöktes.
Det stulna är några smärre guld- och silverföremål, manschettknappar och ringar som fanns i badrummet. Tjuvarna rörde inte en större dator. De tog inga saker som t ex prydnadsföremål eller konst. Varken vardagsrum, kök och ett mindre arbetsutrymme på övervåningen visar tecken på intrång. Inget slogs sönder - inget glaskross.
Meddela oss om det finns observationer kring detta!

Per-Arne Persson
pai.persson@telia.com
tel: 087618153

Meddela dina grannar om du är bortrest mer än några dagar, detta kan göras via Grannlappen skriv ut den fyll i den och lämna till grannen. Grannlappen hittar ni under grannsamverkan menyn.

Sommar Sommar 2015

Vi i Styrelsen vill bara önska Er alla en riktigt trevlig & Varm Sommar
Så syns & hörs vi i Augusti

sommar.png

Vårstädning 2015

Boka Lördagen den 25 April till vårstädning
Vi kommer att grovsopa gatorna INNAN och finsopa EFTER
mer info kommer till Era brevlådor efter påsk

Med vänlig hälsning och trevlig påsk
Styrelsen

Nya P-Platser på Gata 3

2014-12-01
Gata 3 har ju aldrig haft parkeringsplats åt sina gäster, nu har vi skaffat alla "papper" som behövs för att påbörja arbetet med 3st p-platser.
De nya p-platserna kommer att ligga uppe vid vändplanen och arbetet kommer att påbörjas den 2/12

// Styrelsen

Välkomst & Infoblad

2014-10-17
Nu har vi lagt upp under dokument på intranätet (efter inlogg.) ett nytt dokument "välkomst & infoblad" ligger under rubriken dokument.

Vi kommer nu inom kort att gå runt till er för att få fullmakt ang kabel Tv
// Styrelsen

Info från styrelsen

2014-08-15
Hej på er
Hoppas ni njutit av vår varma sommar..........
Nu är vi tillbaks till vardagen. Vad är då på gång :
- Vi kommer att sätta upp en testlampa utanför Annica (gata1)
- Vi har upptäckt att vi inte har kabel tv med på anläggningsbeslutet !!!!, så vi måste ansöka om omprövning av anl.beslutet, innebär bla att vi måste gå runt och samla in fullmakter från var och en.
- Informations/välkomstbladet skall iordningställas
- Nya grannsamverkan skyltar kommer att sättas upp

// Styrelsen

Inbrott

2014-01-25
Nu i januari 2014 har en av våra medlemmar på gata 2 fått en påhälsning av tjuven medans dom var på semester. Vi vill gärna påminna om att när ni åker bort att ni meddelar närmaste grannarna om detta.
//Styrelsen

**Senaste Nytt**

Årsmötet 2017

Nu finns Årsprotokollet för 2017 här på nätet ( intranät/dokument).

// Styrelsen

--------------------

Kulturhistoriska hus hos oss på trubaduren
Stadsmuseum har gett ut ett faktablad om oss som äger ett kulturhistoriskt värdefullt hus. Sthlm,s stadsmuseum har klassificerat in oss som GRÖNT (se kartan i broschyren). Detta innebär bla att vi har vissa plikter att förhålla oss till. Allt detta står i Broschyren som finns här och på intranätet under fliken dokument.

PS, vi kommer också att dela ut broschyren tillsammans med årsprotokollet i Era brevlådor DS

--------------------

Information från Sthlm stad avfall
(Klicka på bilden)

trafikkontoret avfall

--------------------

Viktig skylt
Denna skylt betyder gångfartsområde innebär att VI MÅSTE HÅLLA EN MYCKET LÅG HASTIGHET. klicka gärna på skylten ( länk till transportstyrelsen)

Vag11.png

--------------------

Gubben.jpg

DSC_0093.JPG

CIMG1535.JPG

bg2.JPG

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in